lauantai 8. huhtikuuta 2017

ArtWareStudio

Työtilana minulla oli pitkään iso huone asunnostamme. Silloin kun lapset olivat vielä pieniä, oli sekä helppoa että käytännöllistä seilata kotona ikään kuin kahden maailman välissä. Luovasti kotitöitä, perheestä huolehtiminen sekä taiteen tekemistä yhdistämällä. Lasten kasvaessa tuli tunne, että nyt tarvitaan kotona tilaa. Oli siis luovuttava ajatuksesta kodin ja työhuoneen yhdistämisestä.

Aloitin siis noin kaksi vuotta sitten oman erillisen työhuoneen etsinnät Kirkkonummen työtila markkinoilta. Olin kuvitellut muuton tapahtuvan kivuttomasti ja helposti. Toisin kävi. Aika vaan kului. Työhuoneeni kävi tosi pieneksi ja ahtaaksi, eikä sieltä enää löytänyt työskentelyrauhaa. Kaiken lisäksi olin aloittanut uuden materiaalikokeilun ja se vei entisestään lisää tilaa. Tilanpuute oli suorastaan huutava! Helsingissä olisi ollut erilaisia työyhteisötiloja tarjolla mutta oli silkka hulluutta muuttaa työhuoneineen näin kauas. Mielessäni kyllä kävi, kun vertasin neliömetrihintoja täällä ja Helsingissä. Hintapyynnöt olivat ihan mahdottomia täällä Kirkkonummella.
Korkeiden neliömetrihintoihin lisäksi törmäsin ennakkoluuloihin. Edelleen taiteilijaa pidetään jotenkin maksukyvyttömänä, epäsiistinä ja ei niin luotettavana vuokralaisena. Voi miten paljon stereotyyppisesti ajattelevia ihmisiä vielä löytyy tästä maasta! Olisikohan nyt aika kypsä taiteilijoihin kohdistuvien ennakkoluuloisten mielipiteiden muuttamiseksi?

Työtila kuitenkin löytyi Kirkkonummelta! Kyrkvallan oma taiteilija Maisa Martikaisen omakotitalon erillistalon ateljee-työtilasta vapautui tilaa! Tämän vuoden alusta muutin taiteilijatavaroineen sinne.   Ensi kuussa avaamme yhteisen työhuoneen ArtWareStudion ovet. Tarkoitus on järjestää erilaisia yleisötapahtumia sekä näyttelyitä, pop-up kahvilaa ja kursseja. Ensimmäinen pop-up kahvila aukaisee ovet toukokuun alussa, 6-7 toukokuuta! Tervetuloa!
Elokuussa olemme mukana Konstrundanin tapahtumassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti